Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wątróbki drobiowe z cebulą i pomidorem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbki z kurczaka 1/2 kg.
cebula 3 szt.
pomidory 3 szt.
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: wątróbki drobiowe z cebulą i pomidorem

wątróbki oczyścić z błonek umyć osuszyć i usmażyć na oleju,na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem w oddzielnym naczyniu lub patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę pokrojoną w plasterki dodać pokrojone w półplasterki pomidory doprawić do smaku solą i pieprzem delikatnie wymieszać i chwilę poddusić na małym ogniu dodać do upieczonej wątróbki drobiowej wymieszać,podawać z ziemniakami jak i również z pieczywem,jeśli ktoś lubi można wątróbki przed smażeniem obtoczyć w mące i potem smażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 27.10.2013 09:56
Wyśmienite.
Wacław 15.03.2013 12:42
fajny pomysł z tymi pomidorami,muszę wypróbować :)
Grazyna0211 19.11.2012 12:23
smaczny i szybki obiad
Motorek 02.10.2012 15:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak