Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kakaowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
Kasia 25 dag
cukier waniliowy 1 szt
cukier 1,5 szkl
kakao 2,5 łyżki
proszek do pieczenia 3 łyżki
jajko 5 szt
wiórki kokosowe
woda gazowana 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kakaowe

Do garnka wkładamy: Kasię, cukier wymieszany z kakao, cukier waniliowy i wodę, całośc gotujemy 4 minuty.

Żółtka ucieramy z przestudzoną masą, odlewany zniej pół szklanki. Do pozostałej części dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dobrze miksujemy, na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, Delikatnie ciasto mieszamy, wylewamy na blaszkę. Pieczemy ok 45 minut w 170 stopniach z termoobiegiem.

Przestudzone ciasto polewamy wcześniej odlaną polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak