Ciasto kakaowe

Ciasto kakaowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szkl
  • Kasia

    25 dag
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • cukier

    1,5 szkl
  • kakao

    2,5 łyżki
  • proszek do pieczenia

    3 łyżki
  • jajka

    5 szt
  • wiórki kokosowe

  • woda gazowana

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy: Kasię, cukier wymieszany z kakao, cukier waniliowy i wodę, całośc gotujemy 4 minuty.

Żółtka ucieramy z przestudzoną masą, odlewany zniej pół szklanki. Do pozostałej części dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dobrze miksujemy, na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek, Delikatnie ciasto mieszamy, wylewamy na blaszkę. Pieczemy ok 45 minut w 170 stopniach z termoobiegiem.

Przestudzone ciasto polewamy wcześniej odlaną polewą, posypujemy wiórkami kokosowymi

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat