ogórki po szwedzku

ogórki po szwedzku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 750g ogórków

  • 600g cebuli

  • 400g czerwonej papryki

  • 3 łyżki soli

  • 1\\2l octu

  • 300g cukru

  • 2 łyzki suszonej kurkumy

  • 2 łyżki suszionego kopru

  • 1 łyzka ziaren gorczycy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ogórki pokroic w plastry grubosci 1 cm. Obrana cebule pokroic na grube talarki,papryke kroimy w paski.Wszystkie warzywa wkładamy do miski mieszamy i posypujemy sola przykrywamy i odstawiamy do lodówki na jedna noc.Przygotowujemy zalewe;cukier ocet kurkume i gorczyce koper mieszamy gotujemy na małym ogniu ok 10 minut.SŁOJE NAPEŁNIAMY WARZYWAMI RAZEM Z POWSTAŁYM SOKIEM WLEWAC WRZACA ZALEWE I ODRAZU ZAMYKAC SŁOIKI

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat