Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto francuskie z kabanosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt.
kabanos 3 szt.
ser żółty 6 plasterków
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto francuskie z kabanosem

Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Kabanosy podzielić na 6 części. Jajko rozbełtać. Kawałki ciasta smarujemy ketchupem zostawiając 0,5 cm brzegu. Nakładamy plasterek sera (mniejszy niż kwadrat ciasta). Kabanosa zawijamy w to ciasto. Smarujemy jajkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez ok 15-20 minut do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 14.07.2012 21:33
na kabanosa nie wpadlam
adelajda 09.06.2012 13:49
uwielbiam taki niespodzianki w cieście francuskim
mariel78 25.05.2012 11:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak