Kapusta czerwona duszona z sokiem z rabarbaru

Kapusta czerwona duszona z sokiem z rabarbaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    mała główka
  • sól morska

  • zioła prowansalkie Prymat

  • cukier

  • rabarbar

    1-2 łodygi
  • olej

    2-3 łyżki
  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, opłukać, pokroić na ćwiartki i drobno zszatkować - ja to robię malakserem z tarczą do szatkowania.
Kapustę wyłożyć do dużej patelni lub szerokiego rondla, wlać nieco oleju, posolić, posypać ziołami i smażyć kilka minut, aż kapustasię nieco zeszkli.
Podlać wodą i poddusić - dodać trochę cukru oraz świeżo wyciśnięty sok z rabarbaru do smaku.
Nakryć i dusić do miękkości (nie rozgotować!), a pod koniec duszenia doprawić pieprzem i odparować płyn.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jolanta53

21.05.2012 09:00
Pyszna jest pewnie :)

Habibi

20.05.2012 17:16
Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat