Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona duszona z sokiem z rabarbaru

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona mała główka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cukier
rabarbar 1-2 łodygi
olej 2-3 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona duszona z sokiem z rabarbaru

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści, opłukać, pokroić na ćwiartki i drobno zszatkować - ja to robię malakserem z tarczą do szatkowania.
Kapustę wyłożyć do dużej patelni lub szerokiego rondla, wlać nieco oleju, posolić, posypać ziołami i smażyć kilka minut, aż kapustasię nieco zeszkli.
Podlać wodą i poddusić - dodać trochę cukru oraz świeżo wyciśnięty sok z rabarbaru do smaku.
Nakryć i dusić do miękkości (nie rozgotować!), a pod koniec duszenia doprawić pieprzem i odparować płyn.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 07.05.2021 20:26
Super danie z tą kapustką :-)
jolanta53 21.05.2012 09:00
Pyszna jest pewnie :)
Habibi 20.05.2012 17:16
Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak