Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świderki z kiełbaską i kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 50 dag
kiełbasa drobiowa 30 dag
kukurydza w puszce 1
masło 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Świderki z kiełbaską i kukurydzą

Makaron świderki dotujemy w lekko osolonej wodzie, al-dente. Kiełbasę drobiową kroimy w kostkę. Z kukurydzy odlewamy zalewę. Na patelni dodajemy masło i podsmażamy kiełbasę. Pod koniec smażenia dodajemy makaron świderki, 2minuty smażymy, następnie dodajemy kukurydze. Na koniec doprawiamy danie pieprzem i solą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 05.11.2013 22:01
smaczne!!!
Andysz 14.07.2012 23:53
mniam;)
agunesu 20.05.2012 14:53
szybko prosto i smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak