Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś kurczaka w cukinii z pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 2
cukinie 1-2
kulka mozzarelli 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś kurczaka w cukinii z pesto

Przepis na cukinię : Pierś kurczaka w cukinii z pesto

Mięso podzielić na 4 części, rozbić na niezbyt grube filety, oprószyć solą i pieprzem. Cukinię pociąć wzdłuż na cienkie, długie plastry (najlepiej użyć obieraczki do warzyw lub nożyka do krojenia sera
w plastry).

Każdy filet kurczaka posmarować cienką warstwą pesto (zużyć połowę) zawinąć w 4–5 pasków cukinii. Na oliwie usmażyć mięso z obu stron, aż będzie miękkie, a cukinia rumiana.

Filety przełożyć do formy, posmarować resztą pesto i ułożyć na nich plastry mozzarelli. Zapiekać, aż ser się stopi, ok. 10 min w 180˚C. Podawać na rukoli, z bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 21.05.2012 09:40
wygląda baaardzo apetycznie:)))
agunesu 20.05.2012 14:54
niezly przepis
Marek3 20.05.2012 13:39
Dla kulturystów i nie tylko !!!;D
Marek3 20.05.2012 13:39
Dla kulturystów i nie tylko !!!;D
Marek3 20.05.2012 13:39
Dla kulturystów i nie tylko !!!;D
Marek3 20.05.2012 13:39
Dla kulturystów i nie tylko !!!;D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak