Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stir-fry z kurczaka i orzeszkami nerkowca

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1
makaron chiński 1
pędy bambusa 25 gram
papryka czerwona 0.5
orzechy nerkowca 1 garsc
imbir 2 cm
sos sojowy 3 lyzki
mąka kukurydziana 3 lyzki
rosół z kurczaka 125 ml
kapusta chińska 1

Przepis i sposób przygotowania na: Stir-fry z kurczaka i orzeszkami nerkowca

Ugotuj makaron chiński (polecam blue dragon).

Podsmaż na woku lub patelni pokrojony w kostkę filet z kurczaka (ok.5 minut). Dodaj pokrojoną w w paski paprykę, orzeszki nerkowca, posiekany czosnek i imbir ( smaż przez 2 minuty). Dodaj drobno pokrojoną kapustę pak choi i pędy bambusa. Wlej sos* i dodaj makaron. Wymieszaj wszystkie składniki. Stir-fry gotowy!

*Sos - Przygotuj 125 ml bulionu z kurczaka, dodaj 3 płaskie łyżki mąki kukurydzianej oraz 3 łyżki sosu sojowego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 02.05.2013 20:14
super przepis
treonina 14.09.2012 16:07
po prostu coś wspaniałego!
Monika-twin 07.07.2012 07:06
Lubie takie stir fry, przepis bardzo ciekawy
tessinka 07.06.2012 14:22
Pyszna potrawa
Rafał10 21.05.2012 09:41
wygląda baaardzo apetycznie:)))
ewka1978 20.05.2012 10:34
fajne
Monika111 20.05.2012 09:58
Lubie takie jedzenie! :)
caralajna 20.05.2012 09:09
świetny pomysł na kurczaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak