Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuski budyniek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 50 dag
budyń waniliowy 2
mleko 1 litr
cukier do smaku
margaryna 25 dag
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Francuski budyniek

Cisto francuskie dzielimy na dwie części, smarujemy olejem dwie blachy i kładziemy ciasto. Pieczemy w temperaturze 180stopni 35minut. W tym czasie Odlewamy 150ml mleka do miseczki a resztę w garnku gotujemy z cukrem około 3 łyżki. Do niegotującego się mleka wsypujemy dwa budynie. Mieszankę wlewamy gdy mleko zacznie się gotować, Od tego czasu jeszcze około 2 minuty ciągle mieszając. Budyń schładzamy. Następnie po kawałku do masy dodajemy margarynę ciągle miksując. Upieczone ciasta wykładamy na ścierki. Po ostygnięciu smarujemy masą jeden placek i przykrywamy drugim. Wkładamy ciasto na pół godziny do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.02.2013 01:02
ale pyszności
Chojłówna 27.07.2012 14:12
pyszne
pierniczkowo 27.05.2012 09:15
ekstra ciacho:)
Amellia 25.05.2012 09:22
pyyycha
parysek10 20.05.2012 10:59
musi być pyszny
justys759 20.05.2012 09:56
mmm świetne
owocówka 20.05.2012 07:08
pycha
pioge7 20.05.2012 06:43
apetyczne
marzena06 20.05.2012 00:45
pycha
anja3107 20.05.2012 00:29
ekstra
Andysz 20.05.2012 00:23
mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak