Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makaron zapiekany z gorgonzolą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

GORGONZOLA 20 dkg
makaron świderki 30 dkg
cebula 1 szt
czosnek posiekany 1 ząbek
kremówka 3/4 szklanki
parmezan starty 5 dkg
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: makaron zapiekany z gorgonzolą

Makaron gotujemy al dante.Na oliwie szklimy cebulę pokrojoną w kostkę dodajemy czosnek i razem podsmażamy tak żeby się lekko zarumieniło.Makaron mieszamy z cebulą i czosnkiem pokruszoną fetą i polową parmezanu.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i wsypujemy makaron,zalewamy go kremówką i posypujemy resztą parmezanu.Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i zapiekamy aż zacznie bąblować .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marzena06 20.05.2012 00:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak