Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
margaryna 1/2 kostki
cukier 1/2 szkl
cukier waniliowy 1/2 op
jajko 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki

Mąkę wraz z proszkiem przesiewamy na stolnicę. Następnie dodajemy cukier waniliowy, cukier, margarynę oraz jajko, całość łaczymy z sobą i zagniatamy kruche ciasto. Gdy ciasto już będzie gotowe owijamy je folią spożywczą i wkładamy na 30-40 minut do lodówki. Następnie schłodzone ciasto cienko rozwałkowujemy i wylepiamy nim foremki do babeczek. Foremki wcześniej natłuszczamy i wysypujemy bułką tartą. Tak przygotowane babeczki układamy na blasze i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C. Pieczemy 15-20 minut. Musimy uważac, żeby się nie spaliły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 02.09.2012 21:08
super
ewaa 28.05.2012 20:50
pyszne
MagdaeM 20.05.2012 09:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak