Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z kiszonej kapusty z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
jabłko winne 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuki
natka pietruszki 2 łyżki
kminek 1/4 łyżeczki
cukier do smaku
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
kapusta kiszona 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z kiszonej kapusty z papryką

Kapustę drobniej pokroić, cebulę posiekać w drobna kosteczkę, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w drobne paseczki, natkę pietruszki posiekać. Składniki wymieszać, dodaj oliwę, cukier, pieprz i kminek. Wszystko razem wymieszać i schłodzić przed podaniem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 07.05.2013 08:53
lubię surówki z kapusty kiszonej
okrysia 12.06.2012 18:33
pomyslowe, warto wypróbowac
Adamorek 09.06.2012 20:14
smakowite
Sylwia29 19.05.2012 20:22
Ciekawa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak