Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa zielona do ciast

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń śmietankow duży 3 sztuki
delicje 1 opakowanie
sok owocowy przecierowy 1 kiwi, banan, jabłko

Przepis i sposób przygotowania na: Masa zielona do ciast

Budynie rozpuszczamy w 1,5 szklanki soku .Pozostały sok zagotowujemy w garnku, dolewamy budyniową mieszankę i ponownie zagotowujemy. Oczywiście cały czas mieszając. Ostudzamy , na taką mase wykładamy delicje. Ewentualnie przełożyć do pucharków, do każdego włożyć po 1-2 delicje i odstawić do lodówki i podawać dzieciom

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 30.06.2013 10:55
Świetny pomysł na masę :)
dianix 19.04.2013 21:06
ja zawsze tak robie, wypobuj
Aannkaa82 18.04.2013 20:02
Na zielonym soku jeszcze nie robiłam ale muszę spróbować bo bardzo ładnie wygląda.
Ewelina38 17.01.2013 13:47
ma bardzo ładny kolor i z taką masą każde ciasto wygląda apetyczniej....
Dorota37 02.01.2013 20:42
ciekawa propozycja
Ada-Gaba 07.08.2012 13:03
fajny przepis
Agnieszka91 20.05.2012 12:25
robię taką często
gottrina 19.05.2012 16:42
ciekawie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak