Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1,5 dag
ser żółty 40 dag
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
drożdże 5 dag
mąka 50 dag
margaryna 1/4 kostki
żółtko jajek 3 sztuki
olej do smażenia
pieczarki 20 dag
papryka 1/2 (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki

Kroki postępowania

1
Mięso mielone smazymy na rozgrzanym tłuszczu z papryką chilli i przyprawami.
Krok 1 - Pierożki foto
2
obrane i pokrojone pieczarki podsmażamy na oddzielnej patelni ( doprawiamy do smaku), następnie dodajemy do miesa mielonego. Mieszamy. Ser scieramy na tarce. Potem dodajemy do pieczarek i miesa.
Krok 2 - Pierożki foto
3
Wszystkie składniki na farsz łączymy ze sobą. Składniki na ciasto- mąka, , mleko,, drożdze, margarynę, mąka pszenna, żółtka zagniatamy. Odstawiamy do wyrośniętciana 1 godzinę. przykrywamy sciereczką. Wykrawamy kólka. WYkładamy farsz i sklejamy boki.
Krok 3 - Pierożki foto
4
smazymy na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Pierożki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota37 03.01.2013 14:50
super
Sroczka 19.05.2012 22:06
Bardzo apetycznie wyglądają te pierożki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak