Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbar do deserów, ciast

mic
2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
cukier 1,5 szklanki
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbar do deserów, ciast

Nasz rabarbar musiby obraz z jego cieniutkiej skóry. Kroimy go w kostkę tak srednio 2 cm. Wrzucamy do garnka. DOdajemy do niego wodę i gotujemy aż do miekkości. Dodajemy do niego przygotowany cukier. OD czasu do czasu mieszamy. Taki rabarbar jest gotowy od razu do ciast, jeżeli ktoś chce moze go zapasteryzować w słoikach i mieć na przyszły czas.
Warto spróbować smak jaki wyszedł, gdyż każdy ma swoje smaki jedni wolą słodszy , drudzy kwasniejszy. Ewentualnie można dosłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 19.08.2012 21:39
ciekawe ... ale fajne wykorzystanie rabarbaru
Monika78 19.05.2012 20:35
rabarbar do ciast-idealny
1j1o1l1a1 19.05.2012 16:39
ciekawie...właśnie nie wiedziałam, jak mozna wykorzystać rabarbar :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak