Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śmietanowo-warzywny sos do potraw

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso 30 dag
włoszczyzna 1 garść
cebula 0,5 szt.
kostka mięsna 2 szt.
pieprz
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
śmietana 12-procentowa 3 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Śmietanowo-warzywny sos do potraw

Na mięsie gotuje rosół z dodatkiem liścia laurowego, pieprzu i ziela angielskiego. Pod koniec gotowania wyjmuje mięso i wrzucam garść mrożonej włoszczyzny w paskach. Mięso po ostudzeniu kroję na małe kostki i podaje jako dodatek do sosu. Po włożeniu włoszczyzny i cebuli, dodaję kostkę mięsną, zagęszczam wszystko śmietaną i duszę na małym ogniu aż do zgęstnienia sosu. Tak gotową potrawą podaję z ziemniakami czy ryżem. Chętnie jem razem z kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 10.06.2012 14:00
fajny
Laila2786 19.05.2012 10:33
super
Agnieszka116 19.05.2012 10:23
Lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak