Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ryżowa z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
ryż 1 woreczek
sól
pieprz
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
papryka żółta 1 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ryżowa z cukinią

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Studzimy . Paprykę żółtą kroimy w kosteczkę . Tuńczyka wyciągamy z puszki lekko odcedzamy z oliwy na sitku dodajemy do ryżu i papryki . Cukinie kroimy w plastry długie następnie kroimy w paseczki .Paseczki cukinii wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy chwilę ,aż zmięknie. Odcedzamy na sitku studzimy i dodajemy do sałatki. Składniki mieszamy , dodajemy posiekana natkę. Doprawiamy sola i pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 27.07.2012 18:03
fajne połączenie
Betka 19.05.2012 10:56
na pewno dobra;)
iwa643 19.05.2012 07:29
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak