Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos kremowy grzybowo-śmietanowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
cebula biała 1 średnia
śmietana 12% 200 g
czosnek 2-3 ząbki
szczypiorek
koperek
pieprz
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Sos kremowy grzybowo-śmietanowy

Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzany olej i zeszklić.
Dodać oczyszczone i pokrojone grzyby - przesmażyć, posolić, nakryć pokrywką i udusić.
Do miękkich grzybów dodać wyciśnięty czosnek, szczypiorek, koperek i trochę pieprzu.
Grzyby przestudzić, przełożyć do blendera, dolać słodką śmietankę i całość zmiksować.
Podawać do pieczonych mięs, klusek, ryżu, makaronu i kaszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 10.08.2012 17:18
super
Habibi 19.05.2012 06:30
Zapraszam serdecznie do przeglądania mojej księgi :) *** Napewno każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak