Ryż na zielono :

Ryż na zielono :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 łyżki usiekanego koperku,3 szklanki wody

  • bulion drobiowy

    1 kostka
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • ryż

    20 dag
  • olej słonecznikowy

    2 łyżki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać masło i oliwę . Wsypać ryż i smażyć przez 5 minut mieszając . Zalać wodą . Wsypać koperek. Dodać kostkę bulionową i groszek . Dusić aż ryż wchłonie całą wodę . Podawać jako dodatek do drugiego dania lub z sosami jako danie wegetariańskie ( w takim przypadku można użyć do gotowania kostkę warzywna zamiast drobiowej ).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jolanta40

23.05.2012 21:23
smaczne danie

Agnieszka/picola

21.06.2011 21:53
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat