Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na zielono :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 łyżki usiekanego koperku,3 szklanki wody
bulion drobiowy 1 kostka
groszek konserwowy 1 puszka
ryż 20 dag
olej słonecznikowy 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na zielono :

W rondlu rozgrzać masło i oliwę . Wsypać ryż i smażyć przez 5 minut mieszając . Zalać wodą . Wsypać koperek. Dodać kostkę bulionową i groszek . Dusić aż ryż wchłonie całą wodę . Podawać jako dodatek do drugiego dania lub z sosami jako danie wegetariańskie ( w takim przypadku można użyć do gotowania kostkę warzywna zamiast drobiowej ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 23.05.2012 21:23
smaczne danie
Agnieszka/picola 21.06.2011 21:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak