Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort komunijny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 12 szt
mąka pszenna 3 szkl
cukier 2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
dżem śliwkowy 1 słoiczek
dżem porzeczkowy 1 słoiczek
masa
margaryna kostka 2 szt
cukier puder 1,5-2 szkl
zapach śmietankowy
wiórki kokosowe
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tort komunijny

Ubijamy biszkopt- 6 jaj ubijamy ze szklanką cukru następnie dodajemy 1,5 szklanki mąki z proszkiem do pieczenia wlewamy do posmarowanej okrągłej formy i pieczemy.Drugi biszkopt robimy tak samo jak pierwszy tylko z dodatkiem kakao.MASA-ucieramy margarynę z cukrem pudrem dość długo z dodatkiem zapachu może być również kwasek cytrynowy.do nasączania woda z cukrem i kwaskiem.Biszkopty dzielimy na dwie części i przekładamy-biszkopt ciemny nasączamy dżem porzeczkowy-biszkopt jasny nasączamy i masa-biszkopt ciemny nasączamy i dżem śliwkowy-biszkopt jasny nasączamy i smarujemy wierzch i boki tortu i posypujemy wiurkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 31.12.2013 10:05
pyszny mniam
1j1o1l1a1 19.05.2012 17:17
pewnie nie zostało ani kawałka ?:(
parysek10 19.05.2012 14:34
szkoda, że nie widać jak jest udekorowany
Andysz 19.05.2012 11:14
piękny;)
Betka 19.05.2012 11:00
oj zjadłabym taki;)
Kas2 18.05.2012 23:31
smakowite warstwy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak