Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka - kapusta pekińska i mandarynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
mandarynki 3 szt
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
woda 2 łyżki
sól do smaku
cukier do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka - kapusta pekińska i mandarynki

Kapustę pekińską płuczemy w wodzie i kroimy na niezbyt grube paseczki. Mandarynki filetujemy (tzn. usuwamy skórki i białe błonki).Mandarynki dzielimy na cząstki. Każdą z nich rozrywamy na pół. Z oliwy,wody i soku z cytryny robimy sos, doprawiamy go solą, cukrem i ziołami prowansalskimi.Tak przygotowanym sosem polewamy kapustę i mandarynki na kwadrans przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 25.07.2012 15:57
interesująca:)
parysek10 19.05.2012 14:35
ciekawe połączenie
Rafał10 19.05.2012 08:41
uwielbiam pekińską :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak