Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z lanym ciastem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 2 l
jajko 1 szt
mleko 2 łyżki
mąka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z lanym ciastem

Rosół zagotowujemy. W małym garnuszku jajka roztrzepujemy z mlekiem,dodajemy trochę pieprzu i mąkę. Ciasto musi mieć lekko gęstą konsystencję. Do gotującego się rosołu ciurkiem wlewamy ciasto. Gotujemy jeszcze przez kilka minut. Zupę podajemy na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 10.03.2014 10:02
bardzo lubię taki rosołek
ewaa 12.11.2012 20:46
smaczna
Anna152 09.07.2012 08:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak