Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z boczkiem i cebulką

4.0
(29)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 75 dag
mąka 1/2 kg
sól 1 szczypta
jajko 1 szt
cebule 5 szt
boczek 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z boczkiem i cebulką

Ziemniaki zmielić przez maszynkę, dodać jajko, mąkę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Uformować ruloniki i ciąć kluseczki długości ok. 3 cm. Gotować w osolonej wodzie ok. 1 min od momentu wypłynięcia. Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na suchej patelni. Cebulę obrać, pokroić w półtalarki, dodać do boczku, dusić, aż cebula całkowicie omięknie. W razie potrzeby dodać odrobinę oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kopytka podawać z podsmażonym boczkiem z cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 10.11.2013 23:39
czasami lubię sobie tak zjeść
IZABELA29 10.12.2012 09:15
doskonały obiad
Monika-twin 01.09.2012 08:54
wygląda apetycznie, pycha
anemon 18.05.2012 20:36
Ależ apetycznie wyglądają.
daria2911 18.05.2012 16:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak