Młoda kapusta z młodymi ziemniaczkami

Młoda kapusta z młodymi ziemniaczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    2 łyzki
  • sok z cytryny

    2 łyżka
  • kminek

    1 łyżeczka
  • bulion warzywny

    1 litr
  • olej

    1 łyżki
  • masło

    50 g
  • mąka

    1 łyżka
  • koperek

  • ziemniaki młode

  • kapusta

    2 młoda
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na łyżce oleju.

Zalewamy bulionem i dodajemy startą marchewkę oraz poszatkowaną kapustę.

Przyprawiamy kminkiem, sokiem z cytryny oraz przecierem pomidorowym.

Gotujemy do miękkości około godzinę.

Z masła i mąki robimy zasmażkę i zagęszczamy kapustę.

Podajemy z ugotowanymi młodymi ziemniakami posypanymi koperkiem.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

parysek10

19.05.2012 14:40
wygląda bardzo stylowo

Agnieszka91

18.05.2012 16:13
uwielbiam taki obiad

1j1o1l1a1

18.05.2012 16:02
jeszcze w tym roku takiego zestawu nie jadłam :(

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat