Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone do słoika

5.0
(34)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 2 kg
cukier 1 łyżka
pieprz 1/2 łyżeczki
ocet 3 łyżki
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone do słoika

Buraczki czerwone ugotować, następnie obrać ze skórki i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do tego dodać pozostałe składniki i wymieszać. Spróbować - i doprawić do smaku według uznania. Następnie buraczki przełożyć do słoiczków i pasteryzować ok 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.09.2012 22:33
lubię takie buraczki i na zimę robię dużo do słoiczków
darus 23.05.2012 11:24
mniam
Danuta_Prorok 22.05.2012 11:15
super
marzena06 21.05.2012 15:35
pyszne
smakowita 19.05.2012 21:53
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak