Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z pastą jajeczną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 3 sztuki
majonez tradycyjny 1 szklanka
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z pastą jajeczną

Surowe jaja myjemy i wycieramy. Do małego garnka wlewamy wodę, lekko solimy i gotujemy. Na wrzącą gotującą się wodę wkładamy delikatnie jajka. Gotujemy na twardo.Odlewamy wodę, gdy ostygną - obieramy ze skorupek. Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. To samo robimy z jajkami. Przekładamy do miski, dodajemy szklankę majonezu oraz przyprawy wg smaku. Mieszamy.Podajemy z świeżym chlebem,.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 03.02.2013 20:04
Jak dla mnie za dużo majonezu.
parysek10 18.05.2012 14:03
nie znałam tego wcześniej
gusia1000 18.05.2012 12:40
Warto to zrobić.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak