Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kasia 25 dag
mleko w proszku 50 dag nie w granulkach !!!!)
kakao 3 łyżki z czubkiem
cukier 2 szkl
woda 1/2 szkl
zapach waniliowy 3 krople
herbatniki 2-3 podwójne opakowania ( ile zdołam

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Margarynę i wodę rozpuszczamy, dodajemy do niej cukier wymieszany z kakao (cukier mieszam z kakao co pozwala uniknąć grudek z kakao). Do masy dodajemy mleko w proszku, ciągle miksujemy, na koniec dodajemy zapach waniliowy. Do masy wkruszamy herbatniki. Całośc mieszamy, przekładamy do blaszki ( ja wkładam do długiej wąskiej blaszki) i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 19.10.2013 13:20
lubię do niego dodawać rodzynki
Stenka 24.09.2012 18:08
dodaje jeszcze orzechy i rodzynki
PaniMISIOWA 11.10.2010 09:44
z ciasteczkami! mój ulubiony :-)
ewelinapac 11.09.2010 10:04
sama słodycz
Maryś1 06.08.2010 12:06
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak