Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Botwinka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 1,5 kg
botwinka 1 pęczek
Barszcz biały 1/2 litr
śmietana 12% 100 ml
sól do smaku
cukier 4-5 łyżeczka
Kwas cytrynowy Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Botwinka

Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Botwinkę dobrze płuczemy i kroimy (buraczki w półplasterki a liście dowolnie). Ziemniaki wstawiamy a jak się zagotują wrzucamy botwinkę, dodajemy sól, cukier i kwasek. Po około 20-30 minutach wlewamy barszcz i dodajemy śmietanę. (Gdy w botwince są małe buraczki można wcześniej dodać pokrojone w plasterki 1-2 buraki stare ). SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 18.08.2012 19:28
pyszniutka
Kuchareczka2 27.06.2012 09:27
pyszności
Aneta41 23.06.2012 16:15
lubię to
Gosia20 13.06.2012 09:40
mmm moja ulubiona
jozefinach 11.06.2012 11:00
Pycha.
Wafelek2601 02.06.2012 08:54
bardzo lubię
romanrafal
romanrafal 31.05.2012 08:14
pyszniutka
RenataZ-et 22.05.2012 21:32
pyszna
Basia10 21.05.2012 21:40
mniam
babcia
babcia 21.05.2012 10:15
moja ulubiona
babcia
babcia 21.05.2012 10:15
moja ulubiona
Margo1 20.05.2012 18:07
też robiłam
parysek10 18.05.2012 14:08
moja ulubiona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak