Racuszki z jabłkami

Racuszki z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt
  • zsiadłe mleko

    1,5 szkl
  • proszek do pieczenia

    1/4 łyżeczki
  • mąka szymanowska

    1,5 szkl
  • cukier

    1 łyżka
  • jabłka

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubićna sztywno, dodać cukier, następnie makę z proszkiem na przemian z zsiadłym mlekiem. Obrane jabłka pokroić w kostkę i dodać do masy.

Smażyć na rozgrzanym oleju. Następnie posypujemy cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magdalena80

17.06.2011 23:19
pycha racuszki

Ewa104

21.09.2010 15:47
Smakowite.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat