Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulchny omlet biszkoptowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
mąka pszenna 1 łyż.
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulchny omlet biszkoptowy

Jajka dokładnie myjemy. Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy szczypte soli i ubijamy na sztywną pianę. Do ubitej piany dodajemy żółtka, mąkę pszenną i cukier. Całość dokładnie ale delikatnie mieszamy. Wylewamy masę jajeczną na rozgrzany tłuszcz i smażymy z dwóch stron krótką chwile, aż jajka się zetną i nabiorą ładnego złotego koloru. Omlet podajemy z dżemem lub konfiturą, posypany cukrem pudrem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 10.01.2014 19:34
Dawno nie jadłem
Alex_M 20.11.2013 10:44
pyszny na śniadanko :)
Adam/ZUB3R 26.03.2013 21:00
dobry na śniadanie
Pani Domu 19.10.2012 14:32
pycha omlet
mic 11.10.2012 20:53
zawwsze to nowy pomysł
Kas2 25.09.2012 22:59
idealny na śniadanie
Motorek 16.09.2012 20:34
Super
wulkanxd 05.08.2012 21:37
pyszności
ankaryba 04.07.2012 21:19
smaczny!!!
MagdaeM 18.05.2012 20:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak