Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kiełbasy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 30 dag
por 1 szt
papryka 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
zielenina do posypania
makaron
koncentrat pomidorowy 1 (duży)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kiełbasy

Kroki postępowania

1
Umyte warzywa kroimy :
Krok 1 - Gulasz z kiełbasy foto
2
cebulę obieramy i kroimy w półplasterki, pora w plasterki, zaś paprykę - w kostkę.
Krok 2 - Gulasz z kiełbasy foto
3
Na patelni lub w niedużym rondelku mocno rozgrzewamy olej, wrzucamy na niego cebulę i pora. Dodajemy 2 łyżki gorącej wody. Smażymy około 5 minut, mieszając nieustannie. Dodajemy paprykę i pół szklanki gorącej wody- przykrywamy patelnię i gotujemy wszystko na niewielkim ogniu około 10 minut. Dodajemy pokrojoną w kostke kiełbasę, Gotujemy kilka minut.
Krok 3 - Gulasz z kiełbasy foto
4
Na końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy nasze danie solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze około 5 minut.
Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu.
Krok 4 - Gulasz z kiełbasy foto
5
Gulasz podajemy z makaronem , ziemniakami lub pieczywem. Jak wolimy :)
Krok 5 - Gulasz z kiełbasy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna28 20.08.2012 20:49
świetne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak