Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szparagi z jajkiem sadzonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 1 pęczek
jajko 4 szt.
szczypiorek kilka gałązek
sól
cukier 1 szczypta
cytryna 1/2 szt.
masło 1-2 łyżki
ziemniaki 8 małych szt.

Przepis i sposób przygotowania na: szparagi z jajkiem sadzonym

Szparagi umyj, odetnij zdrewniałe końcówki, ugotuj w osolonym wrzątku z dodatkiem cytryny i cukru w wąskim i wysokim garnku. Przelej zimną wodą, odstaw.
Usmaż jajka sadzone. Odsmaż szparagi na maśle, podziel na porcje. Podawaj z jajkami i ugotowanymi ziemniakami udekorowane szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.11.2012 16:19
Pycha :)
teresa18 25.05.2012 20:00
pyszności
dianix 22.05.2012 18:34
mi by odpowiadał taki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak