Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z wątróbki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 600 g
mąka 2 łyżki
tłuszcz
cebula 2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z wątróbki

Wątróbkę umyć, osączyć, pokroić w grubszą kostkę. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, wątróbkę obtoczyć w mące, obsmażyć na wolnym ogniu z obu stron.
Cebulę udusić na tłuszczu.
Przełożyć usmażoną wątróbkę do rondla, podlać odrobiną wody, dodać cebulę i przyprawy, dusić kilka minut na wolnym ogniu.
Gulasz z wątróbki podawać z ziemniakami i surówką z kwaszonej kapusty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 16.08.2012 19:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak