Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto piankowe z kremem karpatka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersy 2 opak
galaretka 1 opak
mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka
krem do karpatki 1 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto piankowe z kremem karpatka

Mleko skondensowane ubić na sztywno. Galaretkę rozpuścić w 0,5 litra wody, odstawić do stężenia. Krem karpatka przygotować według przepisu na opakowaniu. Na dużej blasze rozłożyć krakersy, na ciastkach wyłożyć krem karpatka. Krem przykryć drugą warstwą krakersów. Na krakersy wyłożyć piankę z mleka skondensowanego. Wierzch ciasta polać galaretką, odstawić do stężenia w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 29.01.2016 20:50
uwielbiam karpatkę
Betka 05.09.2012 20:15
rewelacja;)
Małgorzata106 25.07.2012 20:35
pycha
Rafał10 01.07.2012 11:03
mniam uwielbiam karpatkę !!
jolanta19 18.05.2012 18:54
podobny też robię
ronald88 18.05.2012 15:46
super
Dorota_31_ 17.05.2012 22:07
uwielbiam takie delikatne deserki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak