Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami w sosie Chińskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 600 gram
jajko 2 szt
bułka tarta pikantna
Przyprawa do mięs Prymat
pieczarki 500 gram
sos THAI RED
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami w sosie Chińskim

Schab umyłam rozbiłam posypałam przyprawą do mięsa.Rozbiłam jajka zamoczyłam w nich schabowe a potem w bułce tartej i na patelnie smażymy . Pieczarki myjemy kroimy w plastry i dusimy na patelni w bulionetce drobiowej , dodajemy pokrojony szczypiorek nadal dusimy. Dodajemy sos THAI RED i jeszcze z 10 minut dusimy i mamy gotowy sosik :) Polewamy schab można podać z ryżem i ziemniakami albo same jeść .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.06.2012 10:23
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak