Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jarzynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 1 puszka mała
jabłka 3 szt
jajko 5 szt
kukurydza 1 puszka mała
majonez 1 słoik mały
marchewka 8 szt
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka czubata
ogórki kiszone 5 szt
pietruszka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jarzynowa

Marchew i pietruszkę gotujemy na średnim ogniu (ok. 30-45 min), nie podaję konkretnego czasu gdyż zależy to od wielkości warzyw. Ważne by ich nie przegotować. Obieramy marchew i pietruszkę po ugotowaniu, a nie przed gotowaniem.
Ogórki obieramy, kroimy w kostkę i odsączamy na sitku.
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę, tak samo jabłka i jajka.
Mieszamy wszystkie składniki: marchew, pietruszkę, jabłka, ogórki kiszone, jajka, groszek, kukurydzę, dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy solą i pieprzem.
Solę zawsze po dodaniu majonezu gdyż niektóre majonezy są zbyt słone by sałatkę jeszcze solić.
Wykładamy sałatkę na salaterkę i dekorujemy wg własnego upodobania, ja zazwyczaj układam ją na liściu sałaty wierzch smarując majonezem i dekorując np. kukurydzą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokodyl 04.07.2012 15:34
lubię to
koala 31.05.2012 12:27
piękna dekoracja:)
Renata16 26.04.2012 12:15
Ślicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak