Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do zapiekanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
szynka 30 dag
kostka rosołowa 1/3 sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek wg uznania
cebula 1/2 sztuki
woda 1 litr
papryka 1 sztuka
papryczka chili 1/2 sztuki
kiełbasa wiejska 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do zapiekanki

Wodę zagotowuwujemy, dodajemy kostkę rosołową, podsmażoną obraną i pokrojoną cebulę, papryczkę chilli. i pokrojone w kostkę wędlny dodajemy do wody z kostką rosołową. Podobnie robimy z papryką, wczesniej płuczemy ją i oczyszczamy z zziaren nasiennych. Dodajemy pokrojone , obrane pieczarki. Wszystko dopawiamy do smaku Jeśli ktoś ma ochote może zagęścić mąką i śmietaną, ale do zapiekanki makaronowej nie ma sensu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 01.07.2013 10:18
Super pomysł.
Dorota37 06.06.2012 18:13
super sosik
Dorota37 06.06.2012 18:13
super sosik
Kikiriki 19.05.2012 13:00
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak