Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt
cukier 4 łyżki
mąka pszenna 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżka
margaryna do smarowania formy
margaryna 15 dag
cukier puder ok 1 szkl
olejek śmietankowy do smaku
galaretka 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: rolada

Ubić białka na sztywno z cukrem,dodając po jednym żółtku na koniec dodać mąkę i proszek najlepiej piec na pergaminie posmarowanym margaryną ok 10-15 min.Po upieczeniu wyłożyć na ścierkę i zwinąć w rulonik Margarynę ucieramy z cukrem pudrem i olejkiem dość długo,galaretkę zalewamy wrzątkiem i czekamy aż zastygnie i kroimy w kosteczkę.rozwijamy placek i smarujemy masą i układamy wzdłuż galaretkę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 26.05.2013 18:28
na pewno była smaczna
Pani Domu 19.06.2012 21:13
świetna rolada
adelajda 11.06.2012 05:07
smakowitości
Justyna24 04.06.2012 19:50
pychotka
Justyna24 04.06.2012 19:50
pychotka
Amellia 28.05.2012 12:53
super
mewilla 21.05.2012 09:17
super
MagdaeM 19.05.2012 11:25
mniam
Betka 19.05.2012 10:58
ależ smakowicie się prezentuje;)
Andysz 18.05.2012 08:03
piękna;)
EWI 17.05.2012 19:49
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak