Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki konserwowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

chrzan do smaku
jajko 12 szt
majonez 1 porcja
szynka konserwowa 18 plasterków
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 torebka na 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki konserwowej

Najpierw robimy farsz do szynki.
Gotujemy na twardo 12 jajek, studzimy, kroimy w kostkę. dodajemy do jajek majonez tak by się skleiły ale nie przesadzajmy żeby później majonez nam nie wypływał z ruloników. Według własnego smaku dodajemy chrzan, ja dodaję go sporo żeby roladki miały wyrazisty, ostrzejszy smak. Dodajemy sól i pieprz do smaku.
Każdy plasterek szynki smarujemy grubiej farszem jajecznym i zawijamy. Nie przesadzajmy jednak z farszem by szynka nam nie popękała.
Układamy ruloniki na tacy, przygotowujemy żelatynę wg przepisu na opakowaniu. Ozdabiamy tacę warzywami i jajkiem.
Po zastygnięciu żelatyny danie gotowe do podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 13.08.2011 21:53
pomysłowe :)
PaniMISIOWA 23.09.2010 22:37
Zrobiłam je kiedyś właśnie z Twojego przepisu - wyszły pyszne!!!
Agnieszka172 21.09.2010 20:38
znakomite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak