Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne gołąbki w sosie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 700 gram
kapusta 1 sztuka
jajko 1 szt
cukier 1 łyżka
pomidory 2 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 szt
sól do smaku
bulinetka drobiowa 1 szt
ząbek czosnku 1 szt
koncentrat pomidorowy 150 mili
ryż 200 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne gołąbki w sosie

Z kapusty wycięłam głąb. Do dużego garnka włożyłam kapustę gotowałam 15 minut i ścigałam liście które co zmiękły wyciągałam z garnka i z powrotem wkładałam Po 10 min. znowu ją wyjmuje i obieram z wierzchnich liści. Ryż gotuje 15 minut .Gdy wystygnie dodaje go do mięsa, wbijamy jajko, przyprawiam i wyrabiam masę. Farsz nakładam na liście kapusty i formuje gołąbki. Aby się nie rozwinęły podczas gotowania należy najpierw złożyć boki liścia do środka, a dopiero potem formować roladki. Gołąbki układamy tak, aby ściśle do siebie przylegały i wypełniały całą powierzchnię garnka .Gotuje je ok 40 min. na małym ogniu. w bulionetce drobiowej i pomidorach pokrojonych drobno Po czym wyjmuje i dodaje przecier pomidorowy i ząbek czosnku sprasowanego Gotuje jeszcze z 25 minut i gotowe:) .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 16.08.2012 05:46
dobre
Anna133 24.07.2012 20:07
ale cudowności
cukiereczek 19.06.2012 10:24
smaczne
barbarella 17.05.2012 19:41
prezentują się smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak