Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z bułki -Palatynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szklanka
bułki czerstwe 3 szt
sól
ziemniaki 2 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z bułki -Palatynki

Bułki kroimy w plasterki i moczymy w mleku. Ziemniaki obieramy ścieramy na tarce malutkie oczka i odciskamy przez szmatkę sok ziemniaków .Bułkę odciskamy dodajemy do niej odciśnięte ziemniaki jajko i sól do smaku . Wyrabiamy ciasto. Zagotowujemy osolona wodę . Moczymy ręce formujemy małe kluseczki i kładziemy na wrzątek . Gotujemy ok 10 min . Podajemy z sosem albo z masełkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 21.08.2012 20:42
ciekawe jak to smakuje
kasiaw 15.08.2012 10:29
super
Andysz 18.05.2012 07:19
fajne;)
mufinka79 17.05.2012 17:52
też takie robiłam, smaczne :)
Sylwia29 17.05.2012 16:54
Mniam..:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak