Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żurek szkolny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 20 dag
czosnek 4 ząbki
kiełbasa śląska 2 laski
boczek wędzony 25 dag
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4 szt
jajko ugotowane na twardo 8 szt
majeranek 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 40 dag
śmietana 22% 3-4 łyżki
żurek 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: żurek szkolny

Gotujemy wywar z włoszczyzny,dodajemy ziele angielskie i, liść laurowy.Dodajemy uprzednio umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości.Kiełbasę,boczek i jaja kroimy w kosteczkę i dodajemy do wywaru nadal gotując.Następnie dodajemy rozprowadzoną w wodzie torebkę żurku ze śmietaną i dodajemy już na koniec.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek i czosnek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 26.12.2013 09:30
Świetną zupka
Fiffi 19.06.2012 23:10
no właśnie dlaczego szkolny, ale pewnie smaczny
Amellia 25.05.2012 09:19
mniam
Betka 20.05.2012 00:13
pycha!;)
EWI 18.05.2012 09:15
super
Andysz 18.05.2012 08:06
mniammm;) lubię;)
SmacznaPyza 17.05.2012 19:21
a dlaczego szkolny?
parysek10 17.05.2012 17:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak