Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka pszenna
2 szkl -
margaryna
3/4 kostki -
jajko
1 szt -
kakao
1 łyżeczka -
cukier puder
1/2 szkl
Sposób przygotowania
Krem:
szkl. mleka,
cukier waniliowy,
5 łyżek cukru pudru,
tabliczka mlecznej czekolady,
łyżka mąki ziemniaczanej,
2 żółtka.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i mąką. Mleko zagotować, dodać startą na drobnych oczkach czekoladę. Następnie dodać utarte żółtka, gotować na małym ogniu, stale mieszając, aż krem zgęstnieje. Nałożyć do podpieczonych tarteletek i piec jeszcze ok. 10 min w temp. 180st.
Komentarze (7)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się
IlonaAlbertos
28.02.2014 20:52adelajda
25.11.2013 09:15Iwusia
21.08.2013 23:36KasiaK90
20.05.2012 08:28dwa pokoje z kuchnią
17.05.2012 22:57anemon
17.05.2012 19:34GOSIA18
17.05.2012 18:49