Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paluchy rybne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 60 dag
masło 1 łyżka
mąka 3 łyżki
śmietana 12% 3/4 szkl
jajko 1 szt
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Paluchy rybne

Filety zmielić. Masło rozpuścić, dodać mąkę, zrobić jasną zasmażkę. Zdjąć z ognia, wlać trochę śmietany, dobrze wymieszać, wlać resztę śmietany, mieszając, mocno podgrzać na małym ogniu (ale nie gotować!). Ostudzić. Wymieszać z rybą, doprawić i wyrobić. Białko ubić, dodać żółtko, zmieszać z masą. Formować paluchy, obtoczyć w bułce tartej, usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.02.2014 22:45
bardzo smaczny obiadzik
anemon 17.05.2012 19:38
Bardzo smaczmy obiad, zwłaszcza dla dzieci, które bardzo lubią paluszki rybne, a Twoje domowe wyglądają bardzo apetycznie.
parysek10 17.05.2012 17:17
bardzo dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak