Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki nadziewane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula biała 3
masło 6 łyżki
ryż 200 g
pieprz do smaku
sól do smaku
ser gouda 15 dag
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki nadziewane

Pieczarki dokładnie płuczemy i oddzielamy kapelusze od nóżki. Nóżki kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy 3łyżki masełka i podsmażamy pieczarki z cebulką. Ryż gotujemy al-dente a następnie dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką ostrą. Do naczynia żaroodpornego dodajemy pozostałe masło smarując spód, kapelusze pieczarek nadziewamy przygotowanym farszem i układamy w naczyniu. Ser żółty ścieramy na tarce jarzynówce i posypujemy na wierzch nafaszerowanych pieczarek. Nakrywamy naczynie i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni 30minut. Po upieczeniu polewamy ketchupem. Spożywamy na ciepło. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.09.2012 12:56
Musi być smaczne
Kikiriki 19.05.2012 12:58
mniam
parysek10 17.05.2012 17:18
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak