Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka wiosenna z tartej kalarepki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostki warzywne 2 szt
śmietana 18 proc 1 szt
ziemniaki 4 szt
marchewka młoda 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz kulki
natka pietruszki
szczypiorek
kalarepa 2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka wiosenna z tartej kalarepki

Do garnka z wodą wkładamy 2 kostki bulionowe warzywne . Zagotowujemy . Dodajemy 2 liscie laurowe i kilka kulek pieprzu . Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę dodajemy do garnka z bulionem . Marchewkę i kalarepy obieramy i ścieramy na tarce duże oczka. Wkładamy do garnka z zupą .Gotujemy do miękkości warzyw.Można jeszcze doprawić przyprawa uniwerslana kucharek lub solą Zaciągamy śmietaną i zagotowujemy i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki szczypiorek .Mieszamy i podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 18.05.2012 07:20
ekstra;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak