Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona karkówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 6 ząbków
sól
pieprz
majeranek
Papryka słodka mielona Prymat
bazylia
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
olej
woda
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona karkówka

Karkówkę kroimy na plastry. Robimy marynatę: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majeranek, słodką paprykę, bazylię, oregano i olej. Mieszamy. Marynatą nacieramy plastry karkówki. Wkładamy na kilka godzin do lodówki, żeby przeszło smakiem. Przed przełożeniem na blaszkę plastry opruszamy solą i pieprzem. Wyłożone plastry wykładamy na blaszkę wraz z pozostałą marynatą. Dorzucamy ziele angielskie i liście laurowe. Zalewamy wodą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 1,5 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak