Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Saltimbocca wieprzowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 4 plastry
szynka parmeńska 4 plasterki
szałwia 4 listki
mozzarella 4 plasterki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Saltimbocca wieprzowe

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso lekko rozbić, posypać przyprawami i ułożyć na każdym plasterku listek szałwii.
Krok 1 - Saltimbocca wieprzowe foto
2
Następnie ułożyć plasterek szynki parmeńskiej i mozzarelle. Posypać oregano.
Krok 2 - Saltimbocca wieprzowe foto
3
Przed włożeniem do piekarnika polać oliwa. Piec ok.7 minut w 180°.
Krok 3 - Saltimbocca wieprzowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 21.02.2014 11:14
ooo ciekawe!
cooleczka 11.02.2014 10:40
coś dla mnie
mirosława4 07.01.2014 15:53
szybkie i smaczne danie warte wypróbowania :)
ben-ka 05.11.2013 08:23
Super to danie,bardzo mi się podoba.
Ola1young 23.09.2013 14:45
fajne jedzonko :)
Bernadeta1 08.07.2013 21:29
pyszne takie mięsko
Kasia36 07.05.2013 21:24
Smaczne mięsko :)
pacpaw 01.01.2013 17:28
danie, które zachwyca prostotą przy jednoczesnym zachowaniu najlepszego smaku
olkaaa 07.08.2012 09:06
fantastyczny smak
Katarzyna59 05.08.2012 16:21
pyszności
Pani Domu 18.06.2012 10:09
fajnie sie prezentuje
sylwia / sytofala 17.05.2012 20:50
oj bardzo zachęcające :)
Mysiunia 17.05.2012 16:32
tak przygotowane mięsko musi świetnie smakować :)
Beatris 17.05.2012 16:01
Prosto i smacznie. Tak lubię.
Sroczka 17.05.2012 15:56
Intrygująca nazwa, a przepis ciekawy.
zdzichu 17.05.2012 10:47
pycha
zdzichu 17.05.2012 10:46
apetyczne
berys18 17.05.2012 10:09
muszę wypróbować
motylwe 17.05.2012 10:06
świetna, aromatycznie i pysznie
Amellia 17.05.2012 08:50
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak